Acabem les obres a la nostra caseta

Aquestes dues últimes setmanes hem avançat molt en la construcció que estem fent dins del recinte de l'Hort d'Iglésies. Concretament hem acabat la pendent de la teulada i hi hem col·locat les teules. Durant aquest procés, entre d'altres, hem après les paraules "aiguafons" (segons el diccionari, canal format en la raconada on s’intersequen dues teulades contigües) i "aiguavés" (declivitat d’un terreny, d’una teulada, etc., per on corren les aigües de la pluja). També hem incorporat al nostre vocabulari la paraula "bonera".


La següent fase ha sigut la d'arrebossar les parets exteriors mitjançant dues tècniques: el morter i el monocapa. A la part de darrere de la caseta també hi hem construït una vorera per poder enrajolar la paret amb més comoditat. 


I això és el que hem fet després: enrajolar una paret amb rajola blanca. Com ho hem fet i què hem après? Primer pastem pegolan, després en posem una mica a la paret i l'aplanem amb la plana dentada i llavors la untem en direcció cap amunt i ja podem enganxar-hi la rajola, col·locant-hi creuetes per marcar bé la separació. 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Comencem el microprojecte del 2023

Ens arriba el material

Primeres pràctiques