Comencem el “projecte cubs” o “projecte mòduls”

 

Dilluns 3 d’octubre vam començar les classes del mòdul de formació professional amb el professor Toni Camacho. Aquell dia, com que era el primer i encara no disposàvem del material de construcció, vam aprofitar les cinc hores de classe per conèixer-nos i per fer el disseny del projecte que durem a terme.

El projecte es diu “cubs o mòduls” perquè són sis mòduls de 2,5x2,5 metres que simulen un pis, és a dir, cada habitacle d’aquests serà una part del pis: cuina, menjador, dues habitacions, lavabo gran i lavabo petit (el que en castellà se’n diu “aseo”). De cada mòdul se n’encarrega un binomi d’alumnes (o sigui, dos alumnes o una parella). Per exemple, l’Ian i el Marouan es cuidaran de la cuina; el Mara i el Nfamara s’encarreguen del lavabo petit; el Joan i l’Eric amb la Lourdes i el Genís fan les dues habitacions; l’Alaghie i l’Alieu Darboe es cuiden del menjador; i l’Oussama i l’Andrés fan el lavabo gran.

Al mig dels sis mòduls hi hem dissenyat una font d’1x1 metres. També al fons, enganxada a la paret de l’Hort d’Iglésies, hi haurà una petita jardinera. Tot plegat, inclòs el mobiliari, el farem d’obra.

Tot aquest disseny el vam preveure el primer dia de classe. A partir de l’endemà dimarts dia 4 d’octubre ja vam començar a engegar el projecte. Què vam fer? Vam marcar els mòduls prenent mides. Després vam picar-los amb el pic (feina que va ser molt cansada) i els vam delimitar amb guix. Com que aquella nit va ploure l’endemà vam haver de tornar-ho a marcar i netejar per dins amb la paleta.

Una altra cosa important que hem fet és delimitar el perímetre de les obres amb una tanca metàl·lica i penjar-hi senyalització de perill. Aquesta acció és necessària per evitar accidents, cosa que més endavant estudiarem amb més profunditat a l'assignatura Prevenció de Riscos Laborals. 

Avui, 11 d’octubre per primera vegada hem pastat ciment al carretó. Els ingredients que hi hem posat són: morter sec, formigó i aigua. Aquesta mescla l’hem utilitzat per fer els fonaments del primer mòdul. Per igualar la base hem utilitzat una eina que es diu nivell damunt d’una barra de ferro. Hem de recordar que totes aquestes operacions no les havíem fet mai i que per tant avui per a nosaltres, els alumnes del PTT, és una dia històric perquè ha sigut la nostra iniciació en l’ofici de paleta.

Demà és festiu, però esperem que amb el temps que resta de setmana puguem acabar els fonaments dels sis habitacles. Per finalitzar direm que ens ho estem passant molt bé i aprenem moltes coses d’aquest ofici i tot gràcies a les bones pràctiques i les bones explicacions del Toni Camacho.






 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Comencem el microprojecte del 2023

Ens arriba el material

Primeres pràctiques